Podul este o construcție, din categoria lucrări de artă, realizată de ingineri constructori, deosebite ca performanță și responsabilitate.

Sub stratul asfaltic al punții se aplică o hidroizolație cu proprietăți speciale pentru a proteja structura de beton și oțel beton de infiltrațiile apei și a altor substanțe.

Acolo unde traficul auto peste un pod este intens, gazele de eșapament, scurgerile de combustibil, ulei, substanțe hidraulice de la vehicule pot afecta hidroizolația podului.

Ca procedura de execuție a hidroizolațiilor la poduri rutiere și căi ferate (CF) se deosebesc următoarele etape principale:

  • Amorsarea suprafețelor cu o soluție specială pentru poduri
  • Montarea stratului 1 hidroizolant alcătuit din membrană bituminoasa termosudabila specială pentru poduri, armată cu poliester pe întreaga suprafață
  • Aplicare mixtură asfaltică
h

Stratul hidrofug se aplică prin procedee tehnologice specifice între partea structurală de beton armat și partea de carosabil uzabilă din asfalt. Datorită solicitărilor intense, în asfalt se produc fisuri lăsând loc infiltrării apei și a altor substanțe. Stratul de hidroizolație aplicat are rol protector hidrofug de etanșeizare a acestor fisuri.

S.C. DRAFT CONSTRUCT S.R.L. este specializată în astfel de lucrări cu front de lucru foarte larg și care cer o mobilizare specială, având o vastă experiență dobândită pe parcursul executării lucrărilor de anvergură din România.