SC DRAFT CONSTRUCT SRL vă propune hidroizolarea cu geomembrană din EPDM. Acest material este unul sintetic, flexibil fiind soluția ideală o gamă largă de hidroizolații.

EPDM = Etilen-Propilen-Dien-Monomer
EPDM este o membrană monostrat sintetic 100% vulcanizat în folii EPDM de diferite grosimi, stabilă din punct de vedere chimic și rezistentă la UV și Ozone.

Membrana EPDM este acreditată pentru apa potabilă.

Membrana EPDM oferă în același timp o etanșare perfectă și constituie o rezistență foarte bună împotriva infiltrațiilor și exfiltrațiilor.

Rezistentă la intemperii și variații de temperatură
Deoarece acest material nu conține plastifianți sau aditivi care se pot evapora sau scurge în timp, rezistentă acestuia la intemperii și variații de temperatură este crescută. Membrana EPDM își păstrează proprietățile de reținere a apei până când rezistența la alungire ajunge la 400%.
Temperaturile cuprinse între -45°C și +130°C nu vor afecta EPDM-ul.

Avantaje ale utilizării EPDM

  • certificare CE;
  • sistem de asigurare a calității DIN EN ISO 9001:2000;
  • nu conține clor, plastificanti, halogeni și metale grele;
  • rezistentă la ozon și radiații UV;
    bună rezistență chimică;
  • rezistentă la penetrarea rădăcinilor;
  • nu conține talc;
  • rezistentă la substanțe chimice de curățare și igienizare.

Durabilitate
Pentru hidroizolarea diferitelor construcții membrana EPDM are o rezistență excelentă la uzură, rupere, crăpare sau perforare.

Hidroizolațiile cu membrane EPDM au intrat pe piața mondială acum aproximativ 50 de ani și de atunci au fost instalați milioane de metri pătrați de membrană în întreagă lume, în mod special pentru hidroizolarea acoperișurilor terasă.

În ceea ce privește metoda de aplicare a membranei EPDM, aceasta este una facilă și sigură nefiind necesară utilizarea focului/flăcării în montarea acesteia, așa cum se procedează în cazul membranelor bituminoase.

Terase verzi
Pe langă avantajele de natură estetică, o terasă verde contribuie eficient la imbunătătirea calitătii izolației termice, asigurând, pe întreg parcursul anului, o valoare optimă de temperatură și un confort termic sporit. De asemenea, are capacitatea de a atenua zgomotele, deoarece prezintă proprietăti fonoizolante.

Terasa verde este varianta de realizare a izolațiilor teraselor, în care hidroizolația este sub termoizolație. Se numesc “Terase Verzi“ deoarece peste straturile de izolație se pune pământ vegetal și se obțin spații verzi.

În ultima vreme, hidroizolarea cu membrane EPDM a acoperișurilor verzi este cea mai adoptată soluție, datorită calităților excepționale privind longevitatea și elasticitatea.

h

Bazinele deapă pentru obținerea zăpezii artificiale
Bazinele pentru stocarea apei folosite la producerea de zăpezii artificiale sunt construite și exploatate în condiții climatice dure și din acest motiv se impune adoptarea unor soluții tehnice și materiale care să îndeplinească toate criteriile cerute. În acest sens, cauciucul EPDM este singura membrană care rămâne flexibilă până la temperaturi de -45°C.

Lacuri și iazuri decorative și de înot
Folia din cauciuc EPDM pentru iazuri are o durată de viață de peste 50 de ani și nu influențează negativ ecosistemul acvatic. Folia de cauciuc EPDM este rezistentă la penetrarea rădăcinilor și la acțiunea bacteriilor.

h

Rezervoare și canale de irigații
Impermeabilizarea bazinelor și canalelor de irigații cu geomembrana din caucic EPDM reprezintă soluția versatilă pentru eliminarea pierderilor de apă prin exfiltrație.

Membrane cilindrice pentru bazine circulare piscicole
Cea mai des utilizată soluție pentru construcția fermelor piscicole este membrană EPDM cu o durată de viață de peste 50 de ani.

Membrane cilindrice pentru rezervoare de apă
Pentru hidroizolarea rezervoarelor de stocare a apei potabile sau a apei pentru stingerea incendiilor se folosesc membranele EPDM agrementate pentru apa potabilă. Această membrană este ușor de instalat și se comportă bine în cazul solicitărilor seismice datorită elongației de peste 400%.

h